Hovet kyrkje inne
Hovet kapelldistrikt fikk sin kirke i 1910. Kirken ble innviet av biskop Bang den 18. oktober. Hovet kirke ligger på en haug; den er bygget i tre og hvitmalt.

 

Hovet kyrkje

Våpenhuset ble utvidet i 1994. Til høyre for hovedinngangen ligger bårehuset. Til 50-årsjubileet i 1960 ble kirken malt innvendig. Altertavlen "Jesus bryter brødet", malt av Hans Brusletto, ble flyttet til bårehuset, og kirken fikk en ny altervegg. Den er malt av kunstner A. R. Andersen etter en ide av arkitekt Arneberg.

Det nederste feltet har samme motivet som i gamlekirken: Nattverden. Over troner Kristus, omgitt av flammer, symbolet på Den Hellige Ånd. På sidene symbolene for de fire evangelistene: Matteus mennesket, Markus løven, Lukas oksen og Johannes ørnen. Øverst på veggen hånden i ringen, der tre fingre peker nedover.

På alteret står det lille tomme korset, og foran det, lammet med seiersfanen. Over koråpningen pelikanen. Prekestolen er også rik på symbolikk. Hovet kirke har plass til 200 mennesker. Omkring 570 sokner til den. Den ligger ved riksvei 50, 8 kilometer fra Gamlekirken i Hol sentrum.

Våren 2006 fikk kirken nye benker. Frydenlund snekkeri i Skurdalen leverte benkene. Ny løper i midtgangen, solavskjerming og belysning i korpartiet er også på plass.

Opprustingen er finansiert med innsamlede midler, gaver og lån.

Dette skjer i Hovet kyrkje

 

Fakta om Hovet kyrkje

Byggeår:

1910

Byggestil:

Langkirke i tre, med galleri

Arkitekt:

Ole Stein

Altervegg malt av:

A.R. Andersen

Motiv for altertavle:

Flere motiv, bl.a
nattverden og
evangelistene

Regelmessig gudstjenester:

Ja

Sitteplasser:

180

Adkomst:

Kirken ligger like ved FV50 i Hovet


Avgifter for vielser
Fastboende: Gratis
Tidl.fastboende: kr 3 000,-
Øvrige:

kr 5 000,- + leie av prest + km. godtgjørelse