Frå bygd til bygd - Moen

Moen var en av de minste kretsene, nest etter Sudndalen og Fjellet, med berre 175 innbyggere i 1930.

 

Frå bygd til bygd - Moen

Den religiøse vekkelsen som startet i 1931, fikk mange tilhengere i Moen krets. Møtene skiftet mellom Tingstugu i Holet, skolehuset i Moen og ungdomshuset i Kvisla. Den nye kristelige ungdomsforeningen, som kom til å hete Hol indremisjonsforening, var derfor en felles forening for de tre kretsene. Tomas Lien, som hører til i Moen krets, var formann for foreningen i en hel mannsalder.

 

Ivar Stokke fra Vestfold var den forkynneren som satte vekkelsen i gang. Kretssekretæren Wilhelm Mangersnes deltok også på mange møter. ”Det var ein hard forkynnelse, om fortapelsen og det, så eg veit ikkje om vi hadde syntest om det i dag”, sier Tomas Lien. ”Men det tok ikkje vekk gleda for det”.

Også i Moen oppsto det nye foreninger i kjølevann av vekkelsen. Fra før var det forening for Det norske misjonsselskap i kretsen. Foruten den nye indremisjonsforeningen, ble det startet en felles forening for Kinamisjonen og Blå Kors, en forening for Santalmisjonen og en barneforening for Misjon blant hjemløse. Ragnhild Lien drev søndagsskole i kretsen.