Figurteater

"Katharinas stemmer" i Geilo kulturkyrkje

Geilo kulturkyrkje, onsdag 1.november 2017 kl 19
Onsdag 1. november får kulturkyrkja besøk av kirkespillet Katharinas stemmer. Forestillingen tar for seg store spørsmål rundt liv og valg for Katharina som ble gift med Martin Luther.
"Katharinas stemmer" i Geilo kulturkyrkje

Vi følger Katharina von Bora som sammen med elleve andre nonner gjør seg klare til å rømme fra klostret Marienthron påsken 1453. Planen er å reise nordover til Wittenberg til trygghet og frihet hos reformasjonens ledere. Men Katharina tviler på sitt eget valg, derfor sniker hun seg inn i klosterkirken for å ta en avgjørende samtale med Gud. Til hennes overraskelse er kirken full av mennesker. Eller kanskje er det bare et uvirkelig vrengebilde frambrakt av den onde?

Gjennom sang og bønn, gjennom dialog med publikum og intense diskusjoner med buktalerdukkene Martin Luther og Pave Leo X klarer Katharina til slutt å ta sitt valg. Hun rømmer.

Hva som senere skjedde med Katharina von Bora er historie. Hun giftet seg med Martin Luther og ble en av reformasjonens viktigste kvinner, men så langt følger ikke forestillingen henne.

Katharina spilles av sangeren, skuespilleren og buktaleren Cecilie Schilling. Organist og professor i musikk, Bjørn Andor Drage har komponert musikken og er forestillingens musiker. Teksten er skrevet av Anne Helgesen og Lyder Johannes Verne. Helgesen har også regien.

Forestillingen passer for konfirmantalder og oppover.

Velkommen til...

Søndag 28. Januar, 2018
11:00 Gudstjeneste i Geilo kulturkyrkje
Hansen
19:00 Kveldsgudstjeneste i Hovet kyrkje
Hansen
Lørdag 24. Februar, 2018
17:00 Geilo kulturkyrkje: Hasse Farmen
Kritikeryndlingen og mannen bak en av de sterkeste utgivelser i 2016, Hasse Farmen,...

Programmet utigs med forbehold om eventuelle feil og endringer. Se hele programmet under menyvalget Aktuelt og Kalender, eller ved å trykke her.